Portal 072info

Vlada FBiH: Manje plate u javnoj upravi i državnim preduzećima 10 posto

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Vlada FBiH je na jučerašnjoj sjednici zadužila Federalno ministarstvo pravde da započne pregovore sa Samostalnim sindikatom državnih službenika i namještenika u organima državne službe, sudskoj vlasti i javnim ustanovama u FBiH u cilju smanjenja plaća zaposlenika u organima uprave Federacije BiH u iznosu od deset posto, saopćeno je iz Vlade FBiH.

Ovim sredstvima bit će ostvarene uštede u Budžetu FBiH.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije i uprave javnih preduzeća Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo i Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar Vlada je zadužila da započnu pregovore sa sindikatima u cilju smanjenja plata zaposlenicima u iznosu od deset posto, piše Indikator.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Federalno ministarstvo prometa i komunikacija i uprave Javnog preduzeća BH Pošta d.o.o. Sarajevo, Hrvatske pošte d.o.o. Mostar, Dioničko društvo BH Telecom Sarajevo i Javno preduzeće Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar, Federalna vlada je zadužila da započnu pregovore sa sindikatima u cilju smanjenja plata zaposlenicima u iznosu od deset posto.

Sredstva ostvarena uštedama u JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar, JP BH Pošta d.o.o. Sarajevo, Hrvatskim poštama d.o.o. Mostar, Diončko društvo BH Telecom Sarajevo i JP Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar, bit će uložena u poboljšanje poslovanja tih preduzeća.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Sredstva ostvarena uštedama JP Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. Sarajevo bit će uložena u proces restruktuiranja i uplatu doprinosa rudnicima.

Vlada FBiH na današnjoj sjednici je primila na znanje informaciju o Rješenju Općinskog suda u Sarajevu od 03.7.2015. godine (Usvajanje prijedloga za određivanje privremene mjere za osiguranje – provođenja Odluke Skupštine JP Elektroprivreda HZ HB o razrješenju predsjednika i članova Nadzornog odbora JP Elektroprivreda HZ HB) i odgovorila na navode tužitelja u obavezujućem roku, navodi se u saopćenju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME