Portal 072info

Vlada FBiH pojasnila kako za 4 godine namjeravaju zaposliti 23.000 osoba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

U sjedištu Vlade Srednjobosanskog kantona u Travniku jučer je prezentovan Projekt podrške zapošljavanju, čiji je nosilac Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, a realizator Federalni zavod za zapošljavanje.

Na prezentaciji su se obratili zamjenik premijera FBiH i federalni ministar rada i socijalne politike Vesko Drljača, te premijer Srednjobosanskog kantona Tahir Lendo, dok su o operativnom dijelu Projekta govorili koordinator Projekta Nedžmina Vojniković i rukovoditelj Projekta zapošljavanja mladih (YEP) Ranko Markuš, te uime Federalnog zavoda za zapošljavanje Haris Čuljević.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Ukupna vrijednost Projekta je 108 miliona KM, od čega će dio biti obezbijeđen iz Budžeta Federacije BiH, a ostatak uz saradnju sa Svjetskom bankom. Istaknuto je da je namjera projekta da u naredne četiri godine bude zaposleno 23.000 osoba.

Ministar Drljača je istakao da svaka ekonomska politika mora u svome centru imati politiku zapošljavanja. Visoka stopa zaposlenosti znači veći priliv sredstava u budžet i vanbudžetske fondove, uređuje socijalnu politiku na bolji način, daje posao mladim kadrovima koji ostaju i ne moraju ići da traže zaposlenje u inostranstvu. Kvalitetna politika zapošljavanja pokreće ekonomski sistem i razvija društvo.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

“Krajnji cilj je smanjenje siromaštva i izgradnja prosperitetnog društva. To je mukotrpan posao koji traje duži period i na tome svi moramo zajednički raditi kako bismo ostvarili vidljive rezultate”, rekao je Drljača, saopćilo je Federalno ministarstvo rada i socijalne politike.

Fokus.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME