Vlada FBiH: Uskoro smjene u javnim preduzećima, agencijama i upravama

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
Preuzimanje tekstova dozvoljeno uz obavezno navođenje i linkanje izvora “072info”.

Vlada FBiH trebalo bi na narednoj sjednici da započne sa promjenama čelnih ljudi u javnim preduzećima, agencijama i upravama, piše “Večernji list”, izdanje za BiH.

To se najprije odnosi na javna preduzeća među kojima su pojedina dovedena na ivicu opstanka, iako je riječ o izuzetno profitabilnim kompanijama koja su mogla biti uništena “samo izuzetnim naporom”, kriminalom i korupcijom.

List piše da posljednjih mjeseci iz nekoliko kompanija u FBiH, koje su bile pod nadzorom “platformaša”, nestaje na desetine originalnih dokumenata, koji se iznose iz prostorija kompanija da bi se pokušao zataškati višemilionski kriminal.

Riječ je navodno o ugovorima za razne poslove sa strane, kao i marketinškim i drugim ugovorima iz kompanija čije je sjedište u Mostaru.

List dodaje da su se partneri u federalnoj vlasti HDZ BiH i SDA dogovorili da u smjene direktora idu u skladu sa zakonom, ali da je treći partner Demokratski front poručio da će se usprotiviti smjenama u pojedinim preduzećima, pravdajući to zahtjevom za istekom mandata.

Avaz

072INFO TV