Portal 072info

Vlada Federacije BiH povodom protesta radnika Željezare Zenica

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić danas se, sa savjetnicima federalnog premijera, sastao s predsjednikom sindikata Željezare Zenica Esadom Skomorcem, predsjednikom sindikata metalaca FBiH Bajrom Melezom i predstavnikom sindikata metalaca ZE-DO kantona Kenanom Mujkanovićem.

Kako je saopćeno iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću, na sastanku u zgradi Vlade Federacije ocijenjeno je da je zbog nedovoljne saradnje uprave i sindikata ovog privrednog društva došlo do nesporazuma i današnjeg protesta radnika.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Zaključeno je da uprava i nadzorni odbor ovog privrednog društva imaju obavezu raditi u skladu sa svim svojim zakonskim dužnostima i obavezama i ne očekivati da te obaveze izvršava Vlada Federacije Bosne i Hercegovine.

Ministar Džindić je još jednom upravi Željezare Zenica d.o.o. Zenica naložio da nadležnim organima dostave spiskove svih radnika koji su stekli uslove za penzionisanje, kako bi mogli ostvariti stečeno pravo na penziju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na sastanku je posebno istaknuto da će svi dalji postupci na uvezivanju radnog staža radnika ove kompanije biti rješavani u skladu s važećim zakonskim propisima i da je Federalna vlada spremna sarađivati u tom procesu, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME