Portal 072info

Vlada ZDK odobrila donacije za boračku populaciju

Vlada Zeničko-dobojskog kantona je na prijedlog Ministarstva za boračka pitanja odobrila sredstva na ime pomoći demobilisanim borcima.

Prema prijedlogu resornog ministarstva odobrena su sredstava za Abdulaha Ajnadžića u iznosu od 6.168 KM za nabavku ortopedskog pomagala, Niki Dunđeru iz Maglaja 9.000 KM na ime sufinansiranja izgradnje stambenog objekta, te 33.000 KM za izgradnju stambenih objekta za četiri pripadnika branilačke populacije iz Maglaja i 19.000 KM za sufinansiranje kupovine stambenih objekta za tri pripadnika branilačke populacije iz Visokog.
 
Za izgradnju stambenih objekta za dva pripadnika branilačke populacije iz općine Usora odobreno je 10.000 KM, a 12.000 KM je dodijeljeno Dervišu Adiloviću iz Vareša za kupovinu stambenog objekta, dok je Stanislavu Đakoviću iz općine Vareš odobreno 7.000 KM kao pomoć za kupovinu stambenog objekta.

Demobilisanom braniocu, Mehmedu Bećaru iz Tešnja je odobreno 15.000 KM na ime izgradnje stambenog objekta. Za dva pripadnika branilačke populacije iz općine Zavidovići odobreno je 13.000 KM za izgradnju stambenih objekta, te još 43.000 KM za kupovinu stambenih objekta za četiri pripadnika branilačke populacije iz Zavidovića.

Marku Udovčiću, demobilisanom branitelju iz Žepča odobreno je 2.000 KM kao pomoć u izgradnji stambenog objekta.

Podijelite članak