Portal 072info

Vladimir Putin postao deda!

epa05001733 Russian President Vladimir Putin looks on during a meeting with Serbian Prime Minister Aleksandar Vucic (unseen) at Novo-Ogariovo residence outside Moscow, Russia, 29 October 2015. EPA/SERGEI CHIRIKOV / POOL EPA POOL

Vladimir Putin otkrio je u novom dokumentarcu Olivera Stouna da je postao deda. Američki reditelj napravio je niz intervjua sa ruskim predsjednikom u periodu između 2015. i 2017. godine.

U jednom trenutku je čak zabilježio i Putinov odlazak na ručak sa kćerkama Marijom i Jekaterinom, javljaju agencije.

Upitan da li je postao deda, ruski lider odgovara kratko: “Da”.

“Da li ste dobar deda?”, upitao je onda Stoun. “Da li se igrate s unucima u bašti?”

“Vrlo rijetko, nažalost”, odgovorio je Putin.

O njegovim kćerkama se vrlo malo zna, a predsjednik Rusije samo otkriva da su one “ostvarene žene”. On ne otkriva ni koliko unuka ima. I Marija i Jekaterina su u tridesetim godinama i navodno koriste prezimena svojih muževa – Fasen i Tihonov.

Nije poznato da li će se pojaviti u drugim dijelovima dokumentarca, koji je imao pretpremijeru u SAD početkom ove sedmice.  Međutim, jasno je da je Stoun uspio da “izvuče” mnogo manje poznatih detalja iz Putinovog privatnog i državničkog života. Recimo, Putin je odgovarao na pitanja o pravima homoseksualaca u Rusiji i kada ga je Stoun upitao da li bi se istuširao u podmornici s drugim članom posade koji je homoseksualac, odgovorio je:

“Ne bih želio da se tuširam s njim. Zašto bih ga provocirao?”

Hayat.ba

Podijelite članak