Vlado iz Bileće ima 67 godina, a trenira kao mladić

Vlado iz Bileće ima 67 godina, a trenira kao mladić

Šesdesetsedmogodišnji Bilećanin Vlado Kašiković i danas je u trenažnom procesu.

Dan započinje šetnjom dugom desetak kilometara, a onda u toku dana obavezno u dvorani i teretani uradi vježbe na različitim spravama.

Vlado na svakom koraku promoviše zdrav način života.

“Posebno sada, u ljetnom periodu, ustajem dosta rano. Hodam desetak kilometara oko grada, onda dođem u teretanu i nastavljam sa svojim redovnim vježbama. Radim svaki dan, osim nedjelje, ali taj dan pješačim.”, kaže Vlado Kašiković na početku razgovora za Radio Slobodna Evropa.

Vlasnik Bodibilding kluba “Hercegovac” iz Bileće, Budo Dangubić, divi se Vladi i njegovoj predanosti vježbama koje radi.

“Znajući njegove godine starosti i intenzitet njegovog vježbanja, težinu vježbi koje radi, on je stvarno predmet divljenja”, kaže Dangubić.

Vlado Kašiković u mladosti se bavio fudbalom i po završetku karijere nije odustao od sportskih aktivnosti.

“Nakon završetka svoje fudbalske karijere ostao sam aktivan u sportu, pa je taj dugogodišnji rad dao neke rezultate, tako da sad u 67. godini mogu sebi da nađem zabavu.”

Vlado savjetuje svima da se bave sportskim aktivnostima, ako ništa, onda barem hodanjem, jer kako tvrdi to je najbolji lijek.

“Ja svakog pokušavam da ubijedim, bio mlad-bio star, da se barem kreće. Kretanje je najbolja terapija, a ovo koliko ko može. Na dužinu života čovjek ne može uticati, ali na kvalitet sigurno može”, rekao je na kraju Vlado Kašiković za RSE.

Radio Slobodna Evropa

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica