Portal 072info

VLAŠIĆ: Zimska sezona svečano otvorena (FOTO)

Pred velikim brojem zvanica danas je na prelijepoj bosanskohercegovačkoj planini Vlašiću svečano otvorena 12. po redu zimska sezona u organizaciji Turističke zajednice Srednjobosqnskog kantona i Vlade SBK.
Prisutnim zvanicama, gostima i medijima obratio se Miroslav Matošević ispred Turističke zajednice SBK: “Poseban pozdrav upućujem sektorima iz turizma koji su ulaganjem potpomogli u razvoju. Osnovna strategija zasnovala se na saradnji sa privatnim sektorom i sa resursima sa kojima smo raspolagali. Danas otvaramo zimsku sezonu u koju su uključeni skij-centri: Brusnica, Busovska dolina, Pridolci, Rostovo Bugojno, Raduša, Ranča Jajce i centri na  Vlašiću. Ovi centri maju veliku perspektivu i ozbiljne projekte, te ćemo se pobrinuti za projekte i njihovu realizaciju. Ova suradnja je pravi model funkcionisanja i samog poslovanja, a Vlašić ima najraznovrsniji program zimske sezone, te prema našim procjenama na Vlašiću će u naredna dva dana Vlašić posjetiti oko 7000 posjetitelja i ljubitelja zimske čarolije.”
Ispred općine Travnik, obratio se i Admir Hadžiemrić načelnik Travnika: “Svake godine je sve bolje i bolje, ljepše i ljepše. Nadam se da ce ova sezona biti dobra kao i prošle godine. Ove godine na Vlašiću imamo sigurnije skijanje sigurniju sezonu. Dobrodošli u Travnik i na Vlašić i lijepo se provedite”, istakao je načelnik Hadžiemrić.

Kako smo već istakli ovu sezonu podržala je i Vlada SBK,te se na svečanom otvaranju obratio i premijer Kantona Tahir Lendo: “U ime Vlade mi smo na vrijeme imali jasnu viziju kada su u pitanju razvoj turizma, te smo i ove godine izradili ovu proceduru i strategiju Kantona gdje poseban značaj ima turizam i privreda. Mi smo ponosni na to što činimo i to ćemo nastaviti i u budućnosti. Želim da vam sezona bude uspješnija i bolja u poređenju na prošlu”, ostajao je Lendo, a potom svečano zimsku sezonu 2015/2016. proglasio otvorenom.

Važno je nasglasiti da će večeras u okviru manifestacije S(H)ANKANJE u Sol Azur Areni nastupiti popularna hrvatska pjevačica Jelena Rozga, a već sutra je zakazan koncert bosanskohercegovačkog kralja narodne muzike Halida Bešlića.

[Galleries 707 not found]
Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box