Voditelj iz Srbije testirao specijalna vozila MUP-a RS: “Kazao da radi test dva specijalna domaća terenca”

Test dva teška terenska vozila visoke prohodnosti koja su, iako to nije uobičajeno, razvijena, dizajnirana i proizvedena na našim prostorima. „Despot“ i „vihor“ danas su modeli za specijalne namene, ali na istim šasijama bi mogla da nikne čitava porodica vozila – od vatrogasnih preko spasilačkih do ambulantnih.

Imaćete priliku da vidite kako su inženjeri uspeli da nešto što ima osam odnosno čak 13 tona učine sposobnim da se kreće brzinama dostojnim auto-puta, a da, u isto vreme, prolazi kroz vodu duboku skoro 1,5 m.

S obzirom na to da su se ova vozila našla na SAT-ovom testu, morala su da polažu ispite na asfaltu, izvan puta, u testovima ubrzanja i stabilnosti… Praktično, proizvođač nam je dao ključeve i odrešene ruke.” – izjavio je urednik i voditelj emisije Mladen Alvirović.

Treba napomenuti da su vozila „Despot“ i „Vihor“ specijalna vozila proizvedena u kompaniji namjenske industrije “Tehnički remont Bratunac” (TRB) u Bosni i Hercegovini. Da li je voditelj namjerno ili slučajno izjavio da su vozila iz BiH, domaća vozila ostaje nam da saznajemo.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE