Vodoinstalateri otkrili šta nikad ne rade u svojim kućama

vodo instalter ilustracija pb

Briga o cijevima u domaćinstvu vrlo je važna.

Profesionalni vodoinstalateri su otkrili koje su to stvari koje kućo nikada ne rade kako bi produžili život svojim cijevima.

Iako cijevi često uzimamo zdravo za gotovo, bez njih ne bismo imali tuševe ni vodokotliće u toaletu kao ni sredstva za pranje kućnog prilaza, pišu 24sata.hr.

1. Ne bacaju maramice u wc

Iako možda na pakiranju vlažnih ili dječjih maramica stoji da ih možete baciti u wc, istina je da postoje samo dvije stvari koje nisu tečnei idu u šolju, a to su toaletni papir i naš izmet.

Sve ostalo, od ženskih uložaka do papirnatih ručnika, začepit će cijevi. Možda se to neće dogoditi odmah, ali u perspektivi sigurno hoće.

2. Ne koriste opasne hemikalije

“Ako rutinski ulijevate u odvode kupovni odčepljivač za cijevi, odmah prestanite. Oni nisu samo neučinkoviti, nego nagrizaju materijale”, kaže Terry O’Shea, glavni vodoinstalater u firmi Roto – Rooter iz New Yorka.

3. Ne bacaju masnoće u odvod

“Ako ste upravo ispekli meso i želite se riješiti masnoće, možete to učiniti na više načina. Ali, izlijevanje masnoće u sudoper definitivno nije među njima”, ističe Mulder.

Masnoća će se nataložiti po cijevima i u konačnici dovesti do začepljenja odvoda.

U kanalizaciji se miješa s ostalim otpadnim materijalom poput vlažnih maramica koje tamo nisu ni trebale biti.

To stvara nakupine materijala.

4. Ne bacaju baš sve u kuhinjski stroj za otpad

U američkim kućanstvima većina porodica ima ispod slivnika instaliran električni stroj za otpad.

Njegov je zadatak samljeti ostatke hrane na čestice dovoljno sitne da mogu proći kroz cijevi bez da ih oštete ili začepe.

“Uprkos nazivu, on nije zamišljen da u njega odlažete sav otpad. Komadići određene hrane i mlijeko su u redu, ali, komadi mesa, ljuske od jajeta, zrna kave i slična hrana ne bi trebali biti ondje. Zbog njih stroj previše radi i zagrijava se”, kaže Mulder upozoravajući kako učestalost takve situacije neminovno vodi do kvarenja uređaja.

5. Ne odgađaju preventivno održavanje

Kao i s automobilima, sistem dovoda i odvodnje zahtijeva redovito održavanje.

Vodoinstalateri znaju koliko je ono važno za domaćinstvo jer na taj načine sprječavaju veće kvarove, koroziju ili curenje.

Prethodni članakNjemački utjecajniji virolog: U proljeće i ljeto možemo imati 6 puta više zaraženih
Sljedeći članakVirusolog tvrdi: Epidemija će proći mnogo brže nego što 99 posto ljudi misli