Vojin Mijatović: SDP će imati svog kandidata za Predsjedništvo BiH i tačka

Vojin Mijatović: SDP će imati svog kandidata za Predsjedništvo BiH i tačka

Potpredsjednik SDP-a Vojin Mijatović izjavio je da će SDP imati svog kandidata za člana Predsjedništva BiH i da očekuje da ga podrže partneri Narod i pravda i Naša stranka.

On je gostujući na TV Sarajevo kazao da je SDP na prvom strateškom planiranju u Konjicu donio zaključak da će imati kandidata za člana Predsjedništva BiH iz bošnjačkog naroda, a što je potvrđeno i na sjednici partijskog Predsjedništva i nedavno u Tešnju.

“I ne znam šta nije jasno u našoj poruci. SDP će imati kandidata i on će biti budući član Predsjedništva BIH. Svi trebaju podržati našeg kandidata jer smo mi najveća opoziciona partija. I tačka. Dakle, citiram odluku Predsjedništva SDP-a. SDP će imati svog kandidata, a to je i Nermin Nikšić rekao 40 puta”, kazao je Mijatović.

On kaže da mu je drago jer postoji velika zainteresovanost u okviru sarajevske koalicije da rade zajedno, ali ističe da postoji još nekoliko kantona i ostatak države.

“Mi smo najveći u opozicionom bloku, s najvećim kapacitetom i najboljim ljudima i bilo bi najbolje da podrže našeg kandidata. Siguran sam da će moj prijatelj Elmedin Konaković i Edin Forto kao poprilično ozbiljni političari shvatiti važnot momenta u kojem se nalazimo, i na način kako je Nikšić bio veoma korektan na lokalnim izborima i podržao njihove kandidata nauštrb SDP-a u Sarajevu. I tu utakmicu smo dobili iako je Nikšić imao negodovanje, pa i s moje strane, da budem iskren. Ali preuzeo je rizik na sebe i pobijedili smo SDA”, kaže Mijatović i nastavio:

“A ovo je sada utakmica Premijer lige, morate pustiti prvi tim, najbolju postavku da pobjedi i za Predsjendištvo BiH i Parlament BiH, i Federalni parlament i NSRS. I duboko vjerujem, i razumijem političko pozicioniranje, sve se ovo vodi u dobroj atmosferi, koliko god mediji pričali o nekom raspadu Trojke. Od toga nema ništa. Vjerujem da će svi stati uz kandidata SDP-a i da ćemo oduvati SDA, SNSD i HDZ i preuzeti odgovornost”, poručio je.

Ovime je potvrđeno naše pisanje da je SDP na posljednjem Stateškom planiranju u Tešnju konstatovao da će imati svog kandidata za Predsjedništvo BiH i da Denis Zvizdić, bivši SDA-ovac, nije prihvatljiv za SDP kao nezavisni kandidat Trojke. (klix.ba)

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica