Screenshot 2 102
AUTOR: H.D.
DATUM:
KATEGORIJA: Svijet / Vijesti
NER FIT

Njemački proizvođač automobila Volkswagen donio je odluku o otkazivanju svog najprodavanijeg proizvoda nakon 50 godina. Iako bi svi pomislili da je riječ o automobilu, to ipak nije slučaj.

FIXGEHALT

Volkswagen je posljednjih godina prodao više VW curry kobasica nego automobila. Godišnje ih se proda oko sedam miliona, ali i tome će doći kraj jer će nakon ljetnih praznika, meso biti zabranjeno u tvorničkoj menzi, prenosi HAK Revija.

Meso je u službenim menzama VW zabranjeno
Meso je u službenim menzama VW zabranjeno

Volkswagen kobasica svakodnevna je grickalica tokom pauze za mnoge zaposlenike tvornice automobila. Prema internoj najavi, poslovni restoran u tvornicik u Wolfsburgu nakon praznika mora biti bezmesni. To znači da će oko 150 recepata morati biti bez mesa. Samo će se povremeno nuditi riba.

Prema informativnom pismu, mnogi zaposlenici željeli su vegetarijanske i veganske alternative. Preuređivanje također služi brizi za okoliš, jer manja potrošnja mesa također pomaže okolišu. Kobasica je već zabranjena na lokaciji tvornice VW-a u Hannoveru.

LIDER

Na sreću, ljubitelji kobasica i dalje mogu prijeći cestu ako i dalje žele curry kobasicu u nekom drugom restoranu. Ipak, meso je u službenim menzama zabranjeno, pa se zbog toga u narednom periodu može očekivati i pad prodaje ovog proizvoda što će predstavljati vjerovatno i jedinstvenu priliku da Volkswagen automobili postanu najprodavaniji proizvod ovog njemačkog giganta.