Volkswagen počinje da nudi besplatne hitne usluge

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE
MARKETING

Volkswagen Amerika najavljuje da će pet godina besplatno pružati svoje hitne usluge povezanih vozila Car-Net Safe & Secure postojećim i budućim kupcima. Biće dostupan za većinu Volkswagenovih modela od 2020. godine od 1. juna 2023. Sve što vlasnici treba da naprave jeste da kreiraju myVW račun i prihvate uslove usluge.

Vozila s benzinskim pogonom opremljena Car-Net hardverom dobiće automatska obavještenja o sudaru, pomoć u hitnim slučajevima, lokator ukradenih vozila i upozorenja protiv krađe, dok će modeli ID.4 EV primati automatska obavještenja o sudaru i pomoć u hitnim slučajevima.

Ovaj potez dolazi nakon nedavne krađe automobila s djetetom u njemu, u regionu Čikaga. Prema saopštenju, policijsko praćenje vozila je odloženo zbog greške u procesu koji je uključivao zahtjev za plaćanje pretplate prije dobijanja informacija o lokatoru vozila.

“Porodica se srećom ponovo okupila, ali zločin i neuspjeh procesa za mene su srceparajući. Kao mama i tetka, mogu da zamislim kako je ovaj incident morao da bude bolan. Riječi ne mogu adekvatno da izraze koliko mi je iskreno žao zbog onoga što je porodica pretrpjela”, rekla je Rachael Zaluzec iz VW Amerike.

“Volkswagen mora i učiniće bolje za svakoga ko vjeruje našem brendu i za službenike za sprovođenje zakona koji su zaduženi da nas štite. Osim potpune istrage o tome šta je pošlo po zlu i radnji preduzetih za rešavanje kvara, želimo to da ispravimo za budućnost. Danas postavljamo novi standard za bezbrižnost kupaca”.

Volkswagenova usluga Car-Net Safe & Secure omogućava vlasnicima pristup hitnoj pomoći putem SOS dugmeta u vozilu. Takođe može da dovede vozača u kontakt s Car-Net servisnim centrom, koji može da uputi hitne službe na lokaciju vozila i obavijesti korisničke kontakte za hitne slučajeve, prenosi “AutoBlog”.