Volkswagen razmatra otpuštanje 30.000 radnika

20211013111755 685867
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Kompanija Volkswagen razmatra otpuštanje do 30.000 radnika kako bi smanjila troškove i poboljšala konkurentnost sa igračima poput “Tesle”, piše danas list “Handelsblat”.

List se poziva na prezentaciju izvršnog direktora kompanije Herberta Disa.

“Nema sumnje da moramo da se pozabavimo konkurentnošću naše fabrike u Volfsburgu s obzirom na nove učesnike na tržištu”, rekao je portparol kompanije Mihael Manske, dodajući da je rasprava o tome u toku i da već postoji mnogo dobrih ideja, ali da još nema konkretnih scenarija.

ČITAJ JOŠ:  Drama u BiH: Policajci "golim" rukama uhvatili zmiju u stanu!

Portparol Volkswagenovog radničkog vijeća istakao je da je on, iako neće komentarisati spekulacije o tome je li je Dis zaista to rekao, ocijenio da je “ukidanje 30.000 radnih mjesta apsurdno i neosnovano”.

Volkswagen takođe, razmatra uključivanje svojih poslova punjenja automobila i energije pored postojećih IPO planova /Incijalna javna ponuda/ za svoje odjeljenje akumulatora /baterija/, izjavio je glavni direktor za tehnologiju Tomas Šmal za magazin “Menadžer”.

Šmal je naglasio da još ništa nije odlučeno i da će vjerovatno proći dvije godine prije nego što se nove kompanije osnuju i budu spremne za berzu.

ČITAJ JOŠ:  Dijete se ne odvaja od omiljene igračke

“Takođe moramo razmišljati u smislu cjelokupnih sistema”, napomenuo je Šmal, misleći na “Teslin” kompleks po sistemu “sve na jednom mjestu” sa sopstvenom mrežom za punjenje, solarne sisteme za zelenu električnu energiju i polise osiguranja automobila.

Tesla proizvodi svoj automobil “Model tri” za 10 sati, dok je Volkswagenu potrebno 30 sati da napravi “ID. tri”.

GODISNJICA
MARKETING