Portal 072info

Vozač jurio kroz Sarajevo više od 200 kilometara na sat

Screenshot 4 1025
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Prije nekoliko dana je nesavjesni vozač u Sarajevu brzinom od 140 km na sat projurio kroz dva crvena svjetla u gradu, a društvenim mrežama kruži videosnimak još jednog primjera iracionalno brze vožnje.

Ovaj put je još jedan nesavjestan vozač, vjerovatno kako bi se pohvalio, snimio kako kroz Alipašino Polje u Sarajevu vozi čak brže od 200 km na sat, dok je ograničenje brzine ovdje 60 km na sat.

Prema onome što se vidi na snimku može se zaključiti da je akterima ovako opasna vožnja smiješna i zabavna. Videosnimak je prvo dijeljen u raznim Viber grupama, a zatim je javno objavljen i na društvenim mrežama.

Ovakvih primjera o kojima javnost nije upoznata je vjerovatno mnogo s obzirom na to da je divljačka vožnja ulicama Sarajeva u kasnim noćnim satima oduvijek bila popularna među trkačima i mladima.

Čini se da nikakav strah od ugrožavanja nečijeg života ne može spriječiti ovaj problem, niti činjenica da smo zbog nesavjesne vožnje nažalost izgubili mnoge živote. Mnogima je danas ipak najbitnije pokazati da su “kul” i da im “ne može niko ništa”.

Visoke kazne bi mogle biti jedan od načina prevencije tragičnih scenarija, ali ne i za one koji imaju novca. Stoga bi, dok kolektivno ne steknemo osjećaj savjesti i odgovornosti, jedino rješenje bila konstantna prisutnost policije na sarajevskim ulicama.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

Klix.ba


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
  • 3
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Teška nesreća u BiH, tri osobe povrijeđene

Portal 072info

TRAGEDIJA U BIH: Starac podlegao od trovanja ugljenmonoksidom

DPA - Portal 072info

IQAir: Sarajevo jutros najzagađeniji grad na svijetu

Portal 072info
REKLAMA
KRAJ REKLAME