Portal 072info

Vozač kamiona koji je zaglavio danas u Vranduku: Prošao sam kontrolu visine a onda se zabio u konstrukciju!

Haos koji vlada od novembra prošle godine na najfrekventnijem putu u Federaciji BiH, onom na M-17, danas je, nakon što su se dogodile dvije uzastopne saobraćajne nesreće u tunelu Vranduk, doživio potpunu kulminaciju. 

Ekipa “Dnevnog avaza”, neposredno nakon nesreće, bila je na licu mjesta, gdje smo zatekli ogorčenog vozača kamiona Boru Madžarevića, koji nam je ispričao sve detalje nesvakidašnje nesreće kada je s kamionom udario u metalnu konstrukciju. 

⁃ Prošao sam dvije kontrole visine, nije bilo nikakvih problema. Kada sam ušao u tunel, najednom sam čuo lupanje, grebanje, pogledao u retrovizor i imao šta vidjeti. Kompletna kabina mi se, bukvalno, zgužvala – priča nam Maždarević.

Smatra da on nije kriv za nesreću koja se dogodila, nego nadležni u Cestama FBiH.

– Na ulazu u tunel ako kamion prođe kontrolu, prolazi tunel bez problema. Kada sam došao do druge skele, zakačio sam desnim dijelom kabine. Vjerovatno je neko pomjerao visinu i doveo do ovoga – govori on.

Odmah je nazvao policiju, koja je obavila uviđaj na licu mjesta te kaznila Maždarevića sa 100 maraka.

– Neću pristati na to, ići ćemo na sud. Zbog tuđe greške ispaštalo je hiljade ljudi u koloni, napravljena mi je šteta, a na kraju sam ja kažnjen – govori Maždarević, dodajući da je minimalna šteta na kamionu 5.000 KM.

Nakon ove nesreće, prvi naredni kamion također je zakačio metalnu konstrukciju, što je najbolji pokazatelj da je kontrola na ulazu u tunel danas bila uzaludna.

AVAZ – D.PAŠALIĆ

Podijelite članak
  • 142
    Shares

Počitajte još

Dramatično upozorenje stručnjaka: Vranduk bi se mogao potpuno urušiti!

072info

Zid se obrušio u tvrđavi Vranduk zbog kafkijanskih birokratskih procedura

072info

Počela se urušavati tvrđava u Vranduku kod Zenice, ugrožen kulturno-historijski biser BiH

072info

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box