Vozilo Hitne pomoći išlo u rikverc i udarilo stariju ženu

Vozilo Hitne pomoći išlo u rikverc i udarilo stariju ženu

Na društvenim mrežama pojavio se snimak nesvakidašnje nesreće, koja se, srećom, nije kobno završila.

Naime, jednu stariju sugrađanku udarila su kola Hitne pomoći koja su išla u rikverc. Ni vozač, ni medicinsko osoblje nisu primjetili da im je pod vozilom ostala zaglavljena starija žena.

Kola Hitne pomoći imaju beogradske registarske oznake, a prema podacima sa snimka nadzorne kamere, incident se desio 3. decembra prije podne.

Za sada nije poznato gdje se tačno ovo dogodilo.

Kako se vidi na snimku, vozilo se pod rotacijom kretalo u rikverc između zgrada, gdje je ekipa stizala na teren. Vozač u retrovizoru nije vidio da se stazom kreće starija sugrađanka, koja, s druge strane, nije čula vozilo, a bila je leđima okrenuta vozilu.

Nevjerovatno je, međutim, da niko nije ni primjetio da su udarili ženu i potom je branikom pogurali pod vozilom. Srećom, žena se nalazila na sredini pješačke staze pa nije završila pod točkovima saniteta, prenosi Blic.

Medicinska ekipa je izašla iz kola i krenula ka zgradi u koju su se uputili, ne primetivši da im je ispod vozila sugrađanka. Tek kada im se ona obratila, priskočili su joj u pomoć, a vozač je pomjerio vozilo napred da bi žena mogla da ustane.

U Hitnoj pomoći rečeno da su čuli za ovaj snimak i da upravo utvrđuju gdje se ovo dogodilo kao i sve ostale detalje.

ATV

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica