Vozilom ušli na njivu povratnika Hajrudina Hasanovića i unišitili zasade pšenice!

2B6746A7 D89B 4F3C 85F8 B0431F43FDBA
Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

Nepoznata osoba je nedavno tokom noći manjim kamionom ili nekim terenskim vozilom ušla u njivu Hajrudina Hasanovića (40) iz Rakovca kod Bratunca, piše avaz.

Vozilo je, sudeći prema tragovima guma, kružilo po njivi zasijanoj pšenicom. Na cijeloj njivi od dva dunuma napravljene su velike brazde, a stabla pšenice od 10 centimetara su uništena.

Smišljena provokacija i namjerno nanošenje materijalne šteteSmišljena provokacija i namjerno nanošenje materijalne štete FOTO: AVAZ

Nepoznata osoba

Hasanović je slučaj prijavio Policijskoj stanici Bratunac, čiji su službenici izašli na lice mjesta i sačinili uviđaj.

Kaže da mu je pričinjena šteta u visini od 1.200 maraka, jer je u posljednjih deset godina s ove parcele imao dvije tone pšenice.

– Odmah po prijavi policijski službenici su izašli na lice mjesta i konstatirali da je nepoznata osoba na usjevu pšenice vozilom kružila po njivi i napravila više kružnih brazda, nanijevši veću materijalnu štetu na usjevu – potvrdio nam je Radenko Borić, komandir Policijske stanice Bratunac, dodajući da je u toku identifikacija počinioca ovog krivičnog djela.

Hasanović kaže da ovo nije prvi put da se na toj parceli nanosi šteta na usjevu kukuruza i pšenice.

Pošteni vozači

Ranije su, kaže, nekoliko puta vozila s kolovoza slijetala u njivu, ali su pošteni vozači dolazili kući i nudili da izmire štetu jer nije bilo namjere da se uništi njiva i tako njemu nanese materijalna šteta.

– No, posljednji slučaj ulaska vozila u njivu je namjerno nanošenje materijalne štete. Njiva je s dvije strane okružena kućama te me čudi da niko nije čuo buku vozila koje je kružilo po njoj – kazao je Hasanović.