02A4CD1A CF05 4E93 98A4 5FDB9E1553DB
AUTOR: P.D.
DATUM: pro 2, 2021 @ 23:10
KATEGORIJA: BiH / Vijesti

Brojne su reakcije građana, udruženja, pojedinaca i političara na politički montirani proces koji se vodi protiv Fuada Kasumovića, gradonačelnika Zenica.

Među brojnim reakcijama je i ona Eldina Vračeta, zastupnika u Federalnom Parlamentu.

„Ako neko misli da će Gradska uprava ostati obezglavljena grdno se varaju, ima ko da stane iza njih. Ovo nije napad na Fuada Kasumovića, ovo je napad na instituciju gradonačelnika. Smatram da je ovom narodu dosta reality programa. Mi u posljednje vrijeme svjedočimo kriminalu koji se dešava. Prije nekoliko dana na sjednici Parlamenta tražili smo da se ispita kriminal u rudnicima, a SDA i HDZ nisu dozvolili da inspekcije uđu i ispitaju nepravilnosti. Naš grad postao je leglo kriminalaca koji se slobodno šetaju gradom, a hapse se ljudi koji spašavaju državnu imovinu. Ono što je mene u ovom slučaju iznerviralo jeste da se na onakava način hapsi gradonačelnik koji je legalista i koji živi i radi 200 metara od Tužilaštva samo da bi se od Zenice napravio Grad slučaj. Ovo se sve radi da bi se omalovažio i ponizio gospodin gradonačelnik. Mi to nećemo dozvoliti”, kategorično je poručio Eldin Vrače zastupnik u Federalnom Parlamentu.

Podsjetimo, za Kasumovića i još pet privedenih Tužilaštvo ZDK zatražilo je pritvor, a zbog čega su i za sutra najavljena masovna okupljanja ispred Gradske uprave Zenica za 11 sati.

Tekst se nastavlja nakon reklame

Osim toga, brojna boračka udruženja najavljuju proteste ispred zgrade Tužilaštva ZDK. 

LIDER