Portal 072info

Vremenska prognoza za naredne sedmice: Stižu nam dvije nagle promjene vremena u BiH

U nastavku ovog mjeseca u Bosni i Hercegovini živa u termometru spustit će se za više od 10°C. U središnjim i sjevernim područjima vratit će se minusi i jutarnji mrazevi, saopćeno je danas iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Kako prognoziraju meteorolozi, na jugu zemlje očekuje se kiša, a u ostalim krajevima susnježica i snijeg. Izraženije padavine moguće se na jugozapadnom području. Jugo će promjeniti na sjeverac i buru, a izraženija bura prognozira se za utorak.

Za dane vikenda stabilizacija vremenskih prilika. Jutarnje temperature zraka u Bosni prognoziraju se između -6°C i 0°C, a na jugu zemlje do 6°C. Maksimalne dnevne temperature očekuju se između 5°C i 11°C, pred kraj sedmice i do 15°C.

Početkom sljedeće sedmice u periodu od 18. do 25. marta ponovo promjena vremena. Kiša se očekuje na jugu i na sjeveru zemlje, a snijeg u centralnim i planinskim područjima Bosne. Izraženije padavine sredinom sedmice. Jutarnje temperature u rasponu od -1 do 5, a maksimalne dnevne između 4 i 10 na jugu zemlje do 13°C, saopćeno je danas iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

N1

Podijelite članak
  • 11
    Shares