Vrijeme je da se i u RS-u sazna ko je u vremenu korone postao milioner za dan

Vrijeme je da se i u RS-u sazna ko je u vremenu korone postao milioner za dan
26.09.2023., Banja Luka, Bosna i Hercegovina - Sjednica Narodne skupstine RS na kojoj ce, izmedju ostalog, biti razmatran Nacrt zakona o posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija. Ukoliko se Nacrt usvoji, sve neprofitne organizacije koje se financiraju iz inozemstva bit ce proglasene "stranim agentima". Vecina nezavisnih medija u RS bi time bila ugrozena, a medjunarodna zajednica kao i mediji su pozvali vlasti u RS da se taj nacrt povuce sa dnevnog reda NSRS. Photo: Dejan Rakita/PIXSELL

Šef Kluba zastupnika PDP-a u NSRS Igor Crnadak osvrnuo se na pitanje tzv. korona nabavki u ovom bh. entitetu, a sve povodom presude Novaliću i drugima u slučaju “Respiratori”.

Crnadak je rekao kako je presuda za korona nabavke u FBiH posljednji poziv premijeru RS-a Radovanu Viškoviću i vladi ovog entiteta da konačno objave sve korona nabavke u RS-u te da, kako kaže, javnost sazna koje firme i pojedinci su postali milioneri za jedan dan.

“Klub zastupnika PDP-a će na sljedećem Kolegiju NSRS ponovo tražiti da ta informacija dođe na NSRS i da SNSD konačno objasni kako su baš najbliži članovi porodice Dodikove savjetnice dobili 35 miliona iz budžeta za vrijeme korone, doke je narod, u strahu, bio zaključan u kućama”, rekao je Crnadak.

Jedna od najvećih prevara SNSD-a

Ističe i da je pljačka za vrijeme korone jedna od najvećih prevara SNSD-a i njihove koalicije.

“Potpuno sam saglasan sa izjavom Elmedina Konakovića da oni koji su krali u takvim vremenima straha, panike i borbe za život nisu normalne osobe i nisu obični lopovi, to važi i za RS, ne samo za FBiH”, zaključio je Crnadak.

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica