Portal 072info

VTK BiH traži da se osigura neometan promet kod rekonstrukcije tunela Crnaja

f424334a fc9c 4bbb 9212 6f75fdce14fecrnaja
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Slijedom informacije da je Vlada Federacije Bosne i Hercegovine prihvatila aktivnosti na rješavanju problematike tunela Crnaja, jednoj od ključnih prometnica u Bosni i Hercegovini, na magistralnoj cesti M-17 koja povezuje sjever-jug, dionica Jablanica-Konjic, te da je dala suglasnost za početak radova 15.09.2020.godine, s rokom završetka od 16 mjeseci, Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine uputila je zahtjev resornim institucijama da, u što je moguće kraćem roku, dostave kompletnu informaciju o planiranim radovima, obustavama prometa, kao i alternativnim pravcima kretanja vozila (prema kategorijama vozila), a kojima bi se promet odvijao bez većih zastoja.

Informacije su od iznimnog značaja za članice Komore zbog, prije svega, njihovog neometanog poslovanje, odnosno neophodno je pravovremeno ih informirati o korištenju alternativnih putnih pravaca, sa što manjim čekanjem, naročito teretnog i putničkog prometa.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podsjećanja radi, rekonstrukcija tunela Vranduk uzrokovala je višesatne zastoje na bh. putnoj žili kucavici, velike gužve i poteškoće u radu prijevoznika putnika i tereta, ali i samih gospodarskih subjekata i građana. Zastoji su uzrokovali ogromne štete, kako finansijski po privrednike, tako i za građane.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Akta.ba

Podijelite članak
  • 6
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Sanacija tunela Crnaja zasad je na čekanju: Vranduk se ne smije ponoviti!

072info.com

Novalić: Rekonstrukcija tunela Crnaja kad bude osiguran nesmetan saobraćaj

072info.com

Ceste FBiH o radovima u tunelu Crnaja: Vozila ne bi trebala čekati na prolazak duže od 30 minuta

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)