Vučić o potezu Džaferovića i Komšića: Šta narod ima od toga

9323FE26 15EA 4AE9 A34A F82A08E8B23A
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je za njega “bez obzira na sve uvek uvredljivo da se ne dočeka gost na najbolji mogući način”.

“Za nas je bez obzira uvek uvredljivo da ne dočekamo gosta na najbolji mogući način, ali svako bira svoj put. Argumentacija koju sam čuo da je Lavrov govorio o vojnoj neutralnosti, pa čekajte vi samo stalno govorite o tome da je BiH na evroatlantskom putu”, kazao je on u komentaru na današnje događaje iz Sarajeva.

On je upitao i šta narod ima od toga.

Lepo je da pokažete gordost na jedan dan, a sutradan šta je narod dobio od toga. Ja bih se drugačije ponašao, ali oni su pametniji i bolji političari od mene. Svako nek radi kako hoće”, dodao je Vučić.

Kako je ocijenio, svaki razgovor je bolji od bježanja, jer smatra da je svaki razgovor ljekovit.

“Što se nas tiče, mi ćemo da gradimo veoma dobre i iskreno prijateljske odnose sa BiH i ja to kažem i u Vašingtonu i u Briselu koliko god bilo teško”, dodao je.

Članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić odbili su da se danas u Sarajevu sastanu sa ministrom vanjskih poslova Ruske Federacije Sergejom Lavrovom zbog, kako je navedeno u pojašnjenju, nepoštovanja institucija Bosne i Hercegovine. Ovaj događaj izazvao je brojne reakcije. Vijest su prenijeli i brojni svjetski mediji.

N1

GODISNJICA
MARKETING