Portal 072info

WHO: Evropa na prekretnici zbog porasta broja zaraženih koronavirusom

5 249
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Evropa je na prekretnici u borbi s koronavirusom zbog porasta broja zaraženih, početka školske godine i dolaska jeseni, upozoreno je iz Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

Vrijeme je da prekinemo “lov na fatamorganu” i donesemo teške odluke kako bismo zaštitili najranjivije i omogućili da djeca idu u školu, pa i po cijenu neizbježnih žrtava, rekao je direktor za krizne situacije WHO-a Majkl Rajan (Michael Ryan).

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

– U Evropi će se ljudi uskoro početi vraćati u zatvorene prostore. Infekcijski pritisak će se pojačati – rekao je Rajan na virtualnoj pres-konferenciji.  Moraju se načiniti ustupci kako bi mladi i stariji sudjelovali u društvenom životu, istaknuo je. “Jedini način je da odrasli održavaju dovoljan razmak i tako pomognu da se smanji broj zaraženih”. 

– Šta je važnije: povratak naše djece u školu ili otvaranje noćnih klubova i barova? – upitao je. WHO je u petak prijavio do sada najveći broj novozaraženih u jednom danu, 53.873 slučaja. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Maria Van Kerkhove, zadužena za upravljanje Covidom-19 u WHO, ocijenila je da se porast broja zaraženih u Evropi dijelom može pripisati povećanom testiranju i praćenju.

Podijelite članak
  • 5
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Počitajte još

Ni Njemačka neće nabavljati vakcine za koronavirus preko WHO

072info.com

WHO: Zatvaranje škola zbog pandemije treba izbjegavati

072info.com

Iz WHO-a upozorili: Moramo donijeti teške odluke zbog COVID-a

072info.com
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)