Portal 072info

Za BiH – Grčka rasprodane sve ulaznice, bit će povećane mjere sigurnosti

Sve ulaznice za utakmicu Bosna i Hercegovina – Grčka rasprodane su za manje od 24 sata, potvrđeno je u Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH (N/FS BiH) za Anadolu Agency (AA).

 Za meč šestog kola grupe ”H” kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo ”Rusija 2018”, koji će se odigrati 9. juna na stadionu ”Bilino polje“ u Zenici od 20.45 sati, štampano je 10.580 ulaznica, od čega je u prodaji u poslovnicama ”Centrotursa”, partnera N/FS BiH bilo 5.465. Preostale ulaznice u prodaji su putem rezervacija u N/FS BiH, a uobičajeno na njih pravo apliciranja imaju organizovane navijačke grupe BiH, prijatelji i sponzori N/FS BiH, reprezentativci…

Dio od 650 ulaznica, odnosno pet posto kapaciteta stadiona, na zahtjev Fudbalskog saveza Grčke pripast će gostujućim navijačima. Upravo zbog najavljenog dolaska navijača Grčke i radi incidenata koji su se dogodili u novembarskoj utakmici igranoj u Atini (1:1), kada su simpatizeri domaćih izviždali himnu BiH, potom i transparentom ”Nož, žica, Srebrenica” vrijeđali žrtve genocida, N/FS BiH će poduzeti povećane mjere osiguranja na predstojećem susretu.

Inače, meč BiH – Grčka mogao bi biti jedan od odlučujućih u grupi ”H” obzirom da će to biti direktni duel pretendenata za odlazak na Mundijal. Poslije pet odigranih kola Belgija je prva u grupi ”H” sa 13 bodova, dva više od Grčke i tri u odnosu na BiH.

 

fokus

Podijelite članak