Portal 072info

Za BiH, mladu podijeljenu zemlju, ovakva sudijska blamaža i šamar mogu imati dublje posljedice!

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Bosna i Hercegovina nije zaslužila da bude eliminirana sa Svjetskog prvenstva lošim sudijskim odlukama, njen put do Mundijala bio je teži nego ikome, piše danas ugledni američki list za vanjsku politiku Foreign Policy, javlja bh. novinska agencije Patria (NAP)

– Neki će utakmicu BiH – Nigerija uzeti kao dokaz da se mora uvesti tehnologija kao pomoć u odlučivanju. Ali, ono što je ovaj ishod učinilo tragični, a ne samo iritantnim kao i druge pogrešne sudijske odluke jesu okolnosti – navodi autor teksta u FP, Dejvid Altman.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

I drugi su timovi znali biti oštećeni sudijskim odlukama, ali one nisu bile ovako fatalne i često se radilo o reprezentacijama koje redovno igraju na velikim takmičenjima, navodi se u tekstu.

– Za BiH, mladu podijeljenu zemlju koja se dugo borila da dođe na veliko takmičenje ovakva sudijska blamaža i šamar mogu imati dublje posljedice. Većina bosanskih Srba i Hrvata ne podržava svoj tim, a dobar rezultat na Svjetskom prvenstvu je to mogao promijeniti, ubrizgati injekciju nacionalnoj jedinstva. Umjesto toga, bit će samo osjećaj razočarenja, i osjećaja da opet ništa ne ide lahko za Bosnu i Hercegovinu, navodi Foreign Policy

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Nap.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)