Portal 072info

Za bračnu sreću važna je i razlika u godinama, a evo koja je idealna!

Novo istraživanje Emory fakulteta u Atlanti dokazalo je koliko je značajna razlika u godinama za dugovječnost veze.

Prema rezultatima dobivenim ispitivanjem 3.000 osoba, što je veća razlika u godinama, to je viša stopa razvoda, a čak i mala razlika u godinama povećava šansu za rastavu. Petogodišnja razlika u godinama između partnera znači da imate 18 posto veću šansu da ćete se razvesti, od para koji je istih godina. Ova stopa raste na 39 posto ako je između vas deset godina razlike, do šokantnih 95 posto šanse za razvod ako vas dijeli 20 godina iskustva.

 

Velika razlika u godinama utječe čak i na seksualni život para. Fran Walfish, psihoterapeut iz Beverly Hillsa, tvrdi da se seksualni nagon povećava kod žena srednje dobi, dok u isto vrijeme opada kod muškaraca.

 

No, sa sretnije strane, što ste duže zajedno, manja je šansa da ćete se razvesti. Ostanite zajedno barem dvije godine i već imate 43 posto manje šanse da ćete prekinuti. A ako izdržite do desete godišnjice, imate 94 posto manje šanse za razvod. Pa ako pokušavati naći značajno starijeg ili mlađeg partnera, samo se potrudite da izdržite barem dvije godine zajedno i već ste na dobrom putu.

magazin.hr

 

Podijelite članak