Portal 072info

Za kvalitetniji san u spavaću sobu stavite lavandu, bršljan, aloe veru ili gerbere

Ukoliko imate problema sa spavanjem i želite poboljšati kvalitet sna, istovremeno se rješavajući dnevne pospanosti i umora, u spavaćoj sobi nađite prostora za biljke poput lavande, bršljana, aloe vere ili gerbera.Lavanda ima brojne zdravstvene prednosti, a poboljšanje kvaliteta sna samo je jedna od njih. Apsorbirajući ugljendioksid lavanda oslobađa svježi kisik i pročišćava zrak. Zbog umirujućeg mirisa obično se koristi u fitoterapiji i aromaterapiji za liječenje poremećaja kao što su tjeskoba, stres i poremećaji spavanja.

Ukoliko niste ljubitelj intenzivnog mirisa lavande, u spavaću sobu možete unijeti engleski bršljan. Riječ je o biljci koja također čisti zrak, uklanja sve toksine i stvara opuštajuću atmosferu za spavanje.

Ilustracija: Shutterstock

Ilustracija: Shutterstock

Mirni ljiljan biljka je koja će popraviti zrak u spavaćoj sobi za čak 60 posto. Osim toga, ova biljka upija spore plijesni koje kroz svoje listove pretvara u hranu.

Bostonska paprat je biljka koja također zaslužuje mjesto u vašoj spavaćoj sobi, jer ispušta kisik tokom noći i čini zrak u spavaćoj sobi svježim i čistim. Ova biljka nalazi se na NASA-inoj listi najkorisnijih biljaka.

Zrak će čistim i svježijim učiniti i biljke poput aloe vere, korijena valerijane, jasmina i gerbera.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Klix.ba

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 13
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME