d 3
AUTOR: H.D.
DATUM: kol 9, 2021 @ 13:40
KATEGORIJA: Lifestyle / Zabava
FIXGEHALT

Živjeti zdravije i izgledati bolje – tome svako teži, ali mnogi nisu spremni usvojiti zdrave navike koje su preduvjet za to. Ako, pak, želite to mijenjati onda počnite sa uvođenjem nekoliko zdravih namirnica u prehranu i vrlo brzo primijetit ćete i osjetiti promjene u sebi i na sebi.

Godišnji odmori pravo su vrijeme da se posvetite sebi, svome tijelu, izgledu i zdravlju. Neke konzumirajte same, a neke možete i kombinovati.

Primjera radi na kraju svakog obroka preporučuje se jedna kašika mješavine svježeg đumbira, meda, limuna, kurkume i himalajske soli, jer će vam ta kombinacija pomoći da lakše provarite ručak. 

Đumbir – Poznat je kao čudotvorna namirnica, koja obiluje vitaminima i mineralima te izvlači otrove iz organizma.

Kamena sol – Stimulira probavne sokove i izvlači toksine: preporučuje se otopiti zrno kamene soli na jeziku svako jutro i popiti s malo mlake vode.

Basmati riža – Pomaže tijelu da se riješi toksina, a njena sluz oblaže i obnavlja želudac.

Limun – Testirajte 24-satni detoks s limunom. Napravite limunadu od 2 kašike limunovog soka, 3 dl mlake vode, prstohvatom kajenskog bibera i čajnom kašikom javorovog sirupa, koju ćete popiti svježu ujutro, deset minuta prije doručka, za međuobrok, te dva sata prije spavanja. Za doručak taj dan jedite nešto lagano poput jogurta s voćem, ručajte ribu na žaru pokapanu limunovim sokom, a večeru preskočite.

LIDER