Portal 072info

Za vikend se očekuje haos na graničnim prijelazima

Na Međunarodnom graničnom prijelazu između Bosne i Hercegovine i Hrvatske Doljani – Metkovići, već danima je povećana frekvencija putničkih vozila i autobusa, a za predstojeći vikend očekuju se ogromne gužve.

Najgušći promet 

Ovo su za „Dnevni avaz“ potvrdili iz BIHAMK-a ističući da će brojni bh. građani vikend provesti na obali Jadranskog mora. Stoga, vozači se moraju naoružati strpljenjem, naročito ako se na graničnim prijelazima nađu u intervalu od sedam do 14 sati ili u ranim večernjim satima, kada je najgušći promet vozila.

– Tokom prekjučerašnjeg dana nije bilo dužeg zadržavanja od 60 minuta na izlazu iz zemlje, no tokom vikenda očekuje se povećana frekvencija putnika i vozila, naročito na Graničnom prijelazu Doljani – Metkovići. Moguće je da vozila budu na granici i duže od dva-tri sata, što bi izazvalo haos, naročito uzimajući u obzir visoke temperature koje su zahvatile našu zemlju ove sedmice – kazao nam je dežurni operater BIHAMK-a.

Da bi zadržavanja na prijelazu Doljani – Metkovići bila kraća, iz BIHAMK-a podsjećaju vozače da na putu prema moru ili u suprotnom pravcu mogu koristiti i novi međunarodni granični prijelaz Bijača – Nova Sela, kao i međunarodne prijelaze Zvirići – Prud, Crveni Grm – Mali Prolog, Orahovlje – Orah, Ivanica – Brgat, Gorica – Vinjani Donji i Osoje – Vinjani Gornji.

Manje gužve

– U odnosu na Doljane, svi nabrojani prijelazi imaju znatno manju frekvenciju prometa vozila i putnika. Ne znamo zašto, bez obzira na sva upozorenja, građani iz naše zemlje idu na ovaj prijelaz umjesto da izbjegavaju gužve – ističu iz BIHAMK-a.

Avaz

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box