Portal 072info

Za vikend se očekuje haos na graničnim prijelazima

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na Međunarodnom graničnom prijelazu između Bosne i Hercegovine i Hrvatske Doljani – Metkovići, već danima je povećana frekvencija putničkih vozila i autobusa, a za predstojeći vikend očekuju se ogromne gužve.

Najgušći promet 

Ovo su za „Dnevni avaz“ potvrdili iz BIHAMK-a ističući da će brojni bh. građani vikend provesti na obali Jadranskog mora. Stoga, vozači se moraju naoružati strpljenjem, naročito ako se na graničnim prijelazima nađu u intervalu od sedam do 14 sati ili u ranim večernjim satima, kada je najgušći promet vozila.

POLITIČKI MARKETING
Rusmir Isak banner

– Tokom prekjučerašnjeg dana nije bilo dužeg zadržavanja od 60 minuta na izlazu iz zemlje, no tokom vikenda očekuje se povećana frekvencija putnika i vozila, naročito na Graničnom prijelazu Doljani – Metkovići. Moguće je da vozila budu na granici i duže od dva-tri sata, što bi izazvalo haos, naročito uzimajući u obzir visoke temperature koje su zahvatile našu zemlju ove sedmice – kazao nam je dežurni operater BIHAMK-a.

Da bi zadržavanja na prijelazu Doljani – Metkovići bila kraća, iz BIHAMK-a podsjećaju vozače da na putu prema moru ili u suprotnom pravcu mogu koristiti i novi međunarodni granični prijelaz Bijača – Nova Sela, kao i međunarodne prijelaze Zvirići – Prud, Crveni Grm – Mali Prolog, Orahovlje – Orah, Ivanica – Brgat, Gorica – Vinjani Donji i Osoje – Vinjani Gornji.

POLITIČKI MARKETING
A19C0ACA 5A41 413B 9B35 318122A57EA5

Manje gužve

– U odnosu na Doljane, svi nabrojani prijelazi imaju znatno manju frekvenciju prometa vozila i putnika. Ne znamo zašto, bez obzira na sva upozorenja, građani iz naše zemlje idu na ovaj prijelaz umjesto da izbjegavaju gužve – ističu iz BIHAMK-a.

Avaz

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
POLITIČKI MARKETING
26AD2F42 BF2A 4C5A 8220 19E3E77138F4
Podijelite članak
POLITIČKI MARKETING
072 Kenan Aida
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

5C469C74 8C17 4B98 BDF1 9CFAAF69C4F6