Zabrinuti građanin: Nisam se mogao revakcinisati, jer nemaju “Pfizera”

z 3

Redakciji portala “Avaz” danas je javio zabrinuti građanin Cazina koji, iako je primio prvu dozu, nije mogao dobiti i drugu dozu vakcine protiv koronavirusa.

Kako nam je rekao Mirza Borghi, vakcine proizvođača “Pfizer” i “BioNTech” nema u Domu zdravlja Cazin.

– U biti, mi smo jučer trebali primiti drugu dozu. Bilo je više osoba. Rekli su nam da će doći do 9 sati, mi smo došli oko 10 i tada su nam rekli navodno da su sve podijelili. Kako mogu podijeliti sve vakcine kada je druga doza u pitanju, zna se valjda broj koliko je ljudi primilo vakcinu a za koje sada nema druge doze – kazao je Borghi.

Ističe da je zvao Zavod za javno zdravstvo FBiH te da mu je rečeno da je poslan određeni kontigent vakcina u Unskosanski kanton.

– Ne znam koliko. Poslije sam zvao Zavod za javno zdravstvo USK. Gospođa koja mi se javila nije se predstavila, iako u školi se to uči. Bila je drska i spustila mi slušalicu. I to je sve – rekao je Borghi.

Kontaktirali smo Doma zdravlja Cazin te su za portal „Avaza“  potvrdili da nemaju “Pfizer vakcine”, ali da će one od sutra biti dostupne građanima.

– Danas nema vakcina “Pfizer” te je trenutno na raspolaganju samo “Sinopharm”. Građani koji trebaju da se revakcinišu “Pfizerom” to će moći uskoro. Već smo ih obavijestili da ćemo ih zvati kada trebaju doći na revakcinaciju, ali i oni sami mogu pozvati Dom zdravlja te se dogovoriti za termin – rečeno je iz Doma zdravlja Cazin.

IZVORAvaz
Prethodni članakPreminuo dječak kojeg je sinoć udario kamion
Sljedeći članakNeće biti donacija za one koji urušavaju institucije BiH