Zabrinuti novinar: U školi sve drugarice na TikToku. vrte zadnjicama i to objavljuju. Djeca od 9 godina

Podijelite vijest

Almir Terzić, politički analitičar, urednik i novinar na svom Facebook profilu često otvoreno i bez “uljepšavanja” komentariše političku, ali i društvenu situaciju u Bosni i Hercegovini.

Današnjim statusom iz svoje bliske okoline upozorio je javnost, a naročito roditelje i obrazovno-edukativne radnike na sve teži i veći problem negativnog utjecaja društvenih mreža na našu djecu piše Crna-Hronika.

Kaže mi drugarica, nemaš pojima koliko se borim da dijete od 9 godina usmjerim i držim na pravom putu. Kaže, govorim joj o arheologiji, arhitekturi, prirodi… Ali, veli u školi sve drugarice na TikToku. Jer, to je sada hit. I pazi, kaže mi, tamo se snimaju, vrte zadnjicama i to objavljuju. Djeca od 9 godina.

ČITAJ JOŠ:  Zeničanku Almu Terzić gledamo u jednoj od najpoznatijih turskih serija: 'Rame uz rame' sa Bali-begom

Dakle, škola je zakazala, društvo je zakazalo.
Zar se djeci do 18 godina ne može zabraniti upotreba mreža tog tipa. Zar se ne može vršiti prijava uz ličnu kartu.

Neće biti čudno ako budu uskoro snimali kako pljačkaju, ubijaju i to budu prenosili uživo.
Na škole ne možemo računati, na medije ne možemo računati, na vjerske zajednice ne možemo računati, na političke predstavnike ne možemo računati…

Ako ljudi sami uskoro nešto ne učine da zaustave ovo ludilo neka niko više ne pita zašto nam se nešto dešava. Dešava jer smo čitali i nismo poduzeli ništa.