Portal 072info

Zaključci Upravnog odbora JOB “UNIJA VETERANA“ BIH

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na 3. Vanrednoj sjednici upravnoga odbora Jedinstvene organizacije boraca „Unija Veterana“ Bosne i Hercegovine, a koja je održana u Sarajevu dana 22.03.2013. godine donešeni su slijedeći zaključci:

1. Upravni odbor ne prihvata prijedlog zakona o povoljnijem penzionisanju branitelja odbrambeno oslobodilačkog rata jer je isti pretrpio velike izmjene koje ne odgovaraju boračkim populacijama koje zastupamo.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME

2. Upravni odbor je donio zaključak da se prijedlog zakona o povoljnijem penzionisanju branitelja odbrambeno oslobodilačkog rata odmah povuče iz procedure parlamenta Federacije R BiH, te da se nastavi sa redovnim radom na radnom materijalu zakona.Ukoliko se ne uvaži ovaj naš stav tražimo ostavke predlagača ovog prijedloga zakona.

3. Upravni odbor je donio zaključak da se traži od strane vlade Federacije R BiH preispitivanje ovog prijedloga zakona o povoljnijem penzionisanju branitelja odbrambeno oslobodilačkog rata, te da se isti vrati u redovnu proceduru i javnu raspravu u udruženjima koja okupljaju boračku populaciju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

4. Upravni odbor je donio zaključak da se zakon ne može uputiti u proceduru bez saglasnosti upravnih odbora boračkih organizacija.


Preuzmite Android aplikaciju portala 072info
– klikni ovdje da preuzmeš! –

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME