Zakupcima boksova JP “Tržnica” Zenica računi za mart bit će umanjeni za 50 posto

Zakupcima boksova Javnog preduzeća „Tržnica“ Zenica računi za mjesec mart ipak će biti umanjeni za 50 posto – kazala je Feni direktorica tog preduzeća Selma Vidimlić.

Podsjetimo, zakupci su, naredbom Kriznog štaba Grada Zenica, morali prestati s radom pa su u četvrtak, 19. marta, odlučili protestirati zbog odluke preduzeća da im neće biti umanjena najamnina, kao što je to, odlukom Gradskog vijeća, umanjena za zakupce poslovnih prostora u vlasništvu Grada.

– Gradska uprava je, za sada takvu potvrdu imamo samo usmeno, najavila da će našem preduzeću subvencionirati 50 posto iznosa zakupnina za te ljude, čime su i oni dovedeni u isti položaj kao i zakupci prostora u vlasništvu Grada.

Mi ćemo, zbog toga što ne radi pijaca polovne robe u naselju Lukovo polje te mliječnih i suhomesnatih proizvoda u zgradi „Tržnice“, za mjesec mart biti već u gubitku za oko 14.000 KM. Tako da nismo mogli ostati i bez planiranog prihoda od boksova- kaže direktorica Vidimlić, koja napominje kako bi time izgubili dodatnih 30.000 KM.    

Taj iznos „Tržnici“ će namiriti Gradska uprava Zenice, koja je prošle sedmice donijela odluku da se „zbog gubitaka u poslovanju, koji se očekuju kao posljedica primjene preventivnih mjera zbog širenja koronavirusa“, za mjesec mart za 50 posto umanjuje zakupnina prostora u vlasništvu tog grada.

Fena