AUTOR:
Portal 072info

DATUM:

Zakupcima boksova Javnog preduzeća „Tržnica“ Zenica računi za mjesec mart ipak će biti umanjeni za 50 posto – kazala je Feni direktorica tog preduzeća Selma Vidimlić.

Podsjetimo, zakupci su, naredbom Kriznog štaba Grada Zenica, morali prestati s radom pa su u četvrtak, 19. marta, odlučili protestirati zbog odluke preduzeća da im neće biti umanjena najamnina, kao što je to, odlukom Gradskog vijeća, umanjena za zakupce poslovnih prostora u vlasništvu Grada.

– Gradska uprava je, za sada takvu potvrdu imamo samo usmeno, najavila da će našem preduzeću subvencionirati 50 posto iznosa zakupnina za te ljude, čime su i oni dovedeni u isti položaj kao i zakupci prostora u vlasništvu Grada.

Mi ćemo, zbog toga što ne radi pijaca polovne robe u naselju Lukovo polje te mliječnih i suhomesnatih proizvoda u zgradi „Tržnice“, za mjesec mart biti već u gubitku za oko 14.000 KM. Tako da nismo mogli ostati i bez planiranog prihoda od boksova- kaže direktorica Vidimlić, koja napominje kako bi time izgubili dodatnih 30.000 KM.    

Taj iznos „Tržnici“ će namiriti Gradska uprava Zenice, koja je prošle sedmice donijela odluku da se „zbog gubitaka u poslovanju, koji se očekuju kao posljedica primjene preventivnih mjera zbog širenja koronavirusa“, za mjesec mart za 50 posto umanjuje zakupnina prostora u vlasništvu tog grada.

Fena