Portal 072info

Zamjenik ministra sigurnosti BiH Krešić u posjeti MUPu ZDK

Zamjenik ministra sigurnosti BiH Mijo Krešić boravio je u službenoj posjeti Ministarstvu unutrašnjih poslova ZDK gdje je razgovarao s ministar unutrašnjih poslova Nikolom Arsenićem i policijskim komesarom Semirom Šutom. Na sastanku je razgovarano o svim aspektima borbe protiv nasilnog ekstremizma, terorizma i svih drugih vidova organiziranog kriminaliteta.

Kako je istaknuo komesar Šut, kvalitetna razmjena obavještajnih podataka, koordinirane operativne akcije, dobri pokazatelji, te veliki broj složenih i zahtjevnih kriminalističkih istraga koje su poduzimane u proteklom periodu, su rezultat dobrog i inovativnog rukovođenja policijskim snagama, a što je u konačnici doprinjelo postizanju odličnih rezultata na unapređenju stanja bezbjednosti na području Zeničko-dobojskog kantona u svim segmentima.

Ministar Arsenić se zahvalio na posjeti, te kroz kraće izlaganje Miju Krešića informirao o značajnijim aktivnostima i planovima, kao i strateškim aktima, s posebnim akcentom na izgradnju objekta Centra za edukaciju i obuku policijskih službenika, prostorija za smještaj Specijalne policijske jedinice i centralnog arhiva, čija je izgradnja u toku.

Zamjenik ministra sigurnosti Mijo Krešić se zahvalio na dobrodošlici, te izrazio zadovoljstvo svim viđenim, kao i prezentiranim aktivnostima Ministarstva. Također je iskazao svoje zadovoljstvo izgradnjom navedenog objekta, kao i potporu, uz obrazloženje da je izgradnja ovog savremenog kompleksa pokazatelj i potvrda napora koje Uprava policije i MUP ZDK ulažu na usavršavanju rada, kao i stvaranju što boljih uvjeta za rad i profesionalno postupanje svih uposlenika. Izrazio je veliko zadovoljstvo rezultatima postignutim u radu u kontekstu unapređenja sigurnosnog ambijenta, te ukazao na značaj razvijanja i ostvarivanja još bolje saradnje i pružanja potrebne podrške među policijskim agencijama u Bosni i Herecegovini, kao osnovnog uvjeta za uspješnu borbu protiv svih oblika kriminaliteta i stvaranja pretpostavki za miran i siguran ambijent za sve građane i njihovu imovinu.

Podijelite članak

Počitajte još

Nacionalizam i 24 godine nakon rata: U Žepču zapaljena zastava BiH

072info

ZENICA: Pronađena droga, dvije teške krađe

072info

MUP ZDK: Savjeti poslovnim subjektima na unapređenju sigurnosti e-mail korespondencije, kao i upozorenja građanima

072info

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box