Zanimljiva fotografija: Nakon dugo vremena oglasio se Fikret Hodžić

Zanimljiva fotografija: Nakon dugo vremena oglasio se Fikret Hodžić

Fikret Hodžić, vlasnik „Srebrene maline“ protiv kojeg je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo optužnicu, nakon dugo vremena oglasio se na Instagramu.

Nekadašnji TV voditelj, koji se našao u centru afere u jeku pandemije koronavirusa u BiH, objavio je fotografiju iz teretane.

Primjetno je da Hodžić mnogo pažnje posvećuje svom tijelu.

Podsjetimo, Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv federalnog premijera Fadila Novalića, suspendovanog direktora Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka, federalne ministrice finansija Jelke Miličević, ali i vlasnika Srebrene maline Fikreta Hodžića.

Dakako, riječ je o akterima tzv. afere Respiratori, koji su osumnjičeni da su se udružili radi činjenja kaznenih djela, zloupotrijebili položaje i ovlasti, primali nagrade i prali novac, krivotvorili ili uništili poslovne knjige, službene isprave i sl.

Optužnicom im se stavlja na teret počinjenje navedenih kaznenih djela u vezi s nabavkom 100 komada respiratora u vrijednosti od 10.530.000 KM, te zaštitne opreme u vrijednosti od 2.900.000 KM za potrebe borbe protiv koronavirusa u Federaciji Bosne i Hercegovine u vrijeme neposredno nakon proglašenja stanja nesreće.

Radiosarajevo

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE

NAJNOVIJE

BISSTOURS
rentacarZenica