Zaplijenjene cigarete tržišne vrijednosti 45 000 maraka

cigarete123
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Pripadnici Centralnog istražnog ureda Granične policije BiH i Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Istok Višegrad Granične policije BiH u saradnji sa službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u petak su zaplijenili veću količinu cigareta bez akciznih markica u mjestu Krupačke stijene (općina Istočna Ilidža).

Radi se o 18 kartona, odnosno 8 980 kutija cigareta koje su otkrivene prilikom kontrole i pregleda putničkog motornog vozila “passat”, bh. nacionalnih oznaka.

ČITAJ JOŠ:  Koliko košta grobno mjesto?

Tržišna vrijednost zaplijenjenih cigareta procjenjuje se na više od 45 000 maraka, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo “nedozvoljen promet akciznih proizvoda” u vezi sa krivičnim djelom “krijumčarenje”, slobode je lišena jedna osoba, državljanin BiH, a cigarete i drugi predmeti koji se dovode u vezu s izvršenjem krivičnog djela su privremeno oduzeti.

U toku je daljnji rad na ovom slučaju, a po okončanju svih aktivnosti Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu bit će dostavljen Tužilaštvu BiH, stoji u saopćenju.

ČITAJ JOŠ:  Kako se radnim akcijama gradila BiH: Od Osmanlija do Zimskih olimpijskih igara
GODISNJICA
MARKETING