Zaplijenjeno 46 kilograma droge na putu za BiH

droga

Nikšićka policija zaplijenila je 46 kilograma skanka i uhapsila Tomislava Stanišića (49), osumnjičenog da je pokušao da prokrijumčari drogu iz Albanije ka BiH.

Načelnik nikšićkog Centra bezbjednosti Milovan Pavićević rekao je na konferenciji za novinare da je droga pronađena juče, u kamionu “man” nikšićkih registarskih oznaka, kojim je upravljao Stanišić.

“Saznali smo da se priprema krijumčarenje veće količine droge iz Albanije, preko Podgorice i Nikšića, ka BiH”, naveo je Pavićević i dodao da je droga pronađena u rezervnim gumama, upakovana u 46 paketića i omotana plastičnom folijom.

Oduzeta droga biće upućena u forenzički centar u Danilovgrad radi daljeg vještačenja, dok je protiv Stanišića podnesena krivična prijava zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćenja proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. On je zadržan u nikšićkoj policiji.

Crnogorska policija je u prošloj godini, na području Nikšića, oduzela oko 215 kilograma skanka, oko pet kilograma heroina i 670 stabljika marihuane.

Srna

Dobivaj najvažnije vijesti porukom na Viberu: KLIKNI OVDJE