Započela izgradnja novog puta na pravcu Bistričak-Šerići (FOTO)

Podijelite vijest

Proteklog vikenda posjetili smo lokalitet Nemile, te pored velike štete uvidjeli i mnoge objekte, privredne resurse koji su uništeni, kao i put koji vodi pravcu Bistričak-Šerići, koji je obustavljen zbog radova.

U općini Zenica, na lokalitetu Bistričak-Šerići počeli su radovi na izgradnji novog puta, jer se iznad sadašnje saobraćajnice pojavio veliki broj kližišta, koji ugrožava kako stanovništvo, tako i saobraćanje tom dionicom.

Važno je istaći da se tokom sanacije i obnove puta obraća pažnja i na klizišta koji se mogu desiti, te radnici saniraju velike gromade kamenja i velike količine zemlje sa glavne saobraćajnice.

Putna komunikacija Nemila – Bistričak, na području općine Zenica, koja je trinaest dana bila prekinuta zbog velikog klizišta, ponovno je uspostavljena za minimalnu prohodnost puta za vozila, koja se koriste u vanrednim prilikama.

Saznali smo,a prenoseći od strane Afencije Fena malo poslije 13:00 sati mehanizacija je uspjela raščistiti teren i prva terenska vozila su prošla do Bistričaka

Naša ekipa je uspjela doći do trenutnog kraja puta na lokaciji Bistričak-Šerići, dok se prohodnost ostatka puta očekuje u narednih nekoliko dana.

U fotogaleriji koju vam donosimo možete pogledati kako trenutno izgleda izgradnja novog puta na relaciji Bistričak-Šerići.

Prema informaciji Općinskog štaba Civilne zaštite Zenica u pripremi je mehanizacija za osposobljavanje putne komunikacije Smajići – Kolići, Bistričak- Žičara, te puta od Žičare prema selima Jastrebac, Vukotići i Šerići.

[flagallery gid=334]