Portal 072info

Zaposlenici i ministri uskoro na radnim mjestima

v136095

Zaposlenici koji rade u službama i ministarstvima u zgradi Vlade Kantona Sarajevo početkom iduće sedmice trebali bi se vratiti na radna mjesta, nakon što su zbog paljenja zgrade napustili kancelarije. U neredima koji su se dešavali ispred zgrade Vlade Kantona Sarajevo najviše je stradalo Ministarstvo za boračka pitanja i kancelarija arhive.

Kako je za Oslobođenje kazao Eldan Lokmić, ministar zdravstva u ostavci, Služba za zajedničke poslove je aktivna danima i radi sve kako bi što prije bili u funkciji svi sistemi u zgradi Vlade Kantona Sarajevo.

– U prilično lošem stanju su kancelarije Ministarstva za boračka pitanja i arhiva koja je otpisana i koja je trebala da se uništi. U protestima i požaru više je stradala strana zgrade koja pripada Općini Centar, a što se tiče Kantona Sarajevo u funkciji su protokol, prijemna služba, Služba za obezbjeđenje. U punom kapacitetu su i Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okoliša, Ministarstvo zdravstva, Ministarstvo pravde i uprave, Ministarstvo privrede, Ministarstvo stambene politike i Ministarstvo saobraćaja. Bilo je problema sa vodom u kabinetu stručne službe Vlade Kantona Sarajevo, ali i to je otklonjeno. Uspostavljeno je i alternativno snabdijevanje električnom energijom i ostalo je još da se riješi i pitanje grijanja. Očekujemo da ćemo početkom iduće sedmice biti u punom kapacitetu i nastaviti rad u zgradi Vlade Kantona Sarajevo, istakao je Lokmić i dodao da se još procjenjuje šteta.

Oslobođenje.ba

Podijelite članak