Portal 072info

ŽARIŠTE U KOMŠILUKU: 12 prijatelja se na ljetovanju u hrvatskoj zarazilo koronom

jadran hrvatska more 696x365 1
TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Sveukupno je, tokom posljednja 24 sata, u KBC-u Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirano 289 osoba od kojih je 14 osoba pozitivno na koronavirus.

Iz Osijeka 9 te iz Antunovca, Belišća, Našica, Petrijevaca i Tenje po jedna osoba. 12 novozaraženih su uglavnom osamnaestogodišnjaci i školske kolegice i kolege koji su zajedno ljetovali u Zadru. Očekuju se nalazi još nekoliko njihovih kolega te bliskih kontakata.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

I posljednjih dana novozaraženi su uglavnom mlađe životne dobi, blažih simptoma i bez potrebe za liječničkom intervencijom, pa KBC bilježi sve manji broj hospitaliziranih. Trenutno je u KBC-u Osijek hospitalizirano 12 oboljelih od koronavirusa od kojih je i dalje jedan pacijent na respiratoru.

Epidemiolozi su u samoizolaciju stavili 26 novih kontakata, pa je trenutno na području županije u samoizolaciji 301 osoba. Još uvijek se prikupljaju kontakti zaraženih srednjoškolaca, a epidemiolozi su na sjednici Stožera istaknuli kako sa zaraženim učenicima imaju izvrsnu suradnju te da su vrlo odgovorni.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Policijska uprava osječko-baranjska samoinicijativno je provjerila 48 osoba i nisu utvrdili niti jedno kršenje mjere samoizolacije.

I inspektori Civilne zaštite obilaze teren, nadzor su vršili na 16 lokacija od kojih je na tri utvrđeno kršenje propisanih epidemioloških mjera, a nepravilnosti su odmah otklonjene.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME
Podijelite članak
  • 9
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

Zapratite nas na FB! (PROMO)