Portal 072info

Zasjedala Skupština ZDK

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Na današnjoj sjednici Skupštine Zeničko dobojskog kantona usvojena je Informacija o stanju bezbjednosti za prošlu godinu. Ono što zabrinjava su podaci koji ukazuju na porast maloljetničke delikvencije, te broja saobraćajnih nesreća. Zastupnici su podržali dalje kadrovsko i materijalno jačanje policije.

Informacija o stanju bezbjednosti za prošlu godinu je prihvaćena,ali je u raspravi ukazano i na neke negativne trendove. To se odnosi na povećan broj djela čiji su izvršioci maloljetnici, te porast broja saobraćajnih nesreća. Skupština je prihvatila i Izvještaj o realizaciji obaveza iz Strategije za izjednačavanje mogućnosti za osobe sa invaliditetom u Federaciji BiH za period 2011-2015. godina.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Resorni ministar, Nurđehan Šahinović tvrdi da se stanje popravlja i nada se nastavku pozitivnog trenda. Kasno popodne na razmatranju je bila i Informacija o stanju u oblasti zapošljavanja. Direktor kantonalne Službe za zapošljavanje, Marinko Kelavić naglašava da se u prva 3 mjeseca ove godine bilježi manji broj nezaposlenih. Prema njegovim riječima to je većim dijelom rezultat stvarnog zapošljavanja.U dnevnom redu skupštine bila je i

Informacija o kontroli koncesionih ugovora od 2003. do 2015. godine iz resora Ministarstva privrede. 

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

rtvze.ba

Podijelite članak
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME

dino pasalic knjiga promocija