Portal 072info

Zasjedala Skupština ZDK

Na današnjoj sjednici Skupštine Zeničko dobojskog kantona usvojena je Informacija o stanju bezbjednosti za prošlu godinu. Ono što zabrinjava su podaci koji ukazuju na porast maloljetničke delikvencije, te broja saobraćajnih nesreća. Zastupnici su podržali dalje kadrovsko i materijalno jačanje policije.

Informacija o stanju bezbjednosti za prošlu godinu je prihvaćena,ali je u raspravi ukazano i na neke negativne trendove. To se odnosi na povećan broj djela čiji su izvršioci maloljetnici, te porast broja saobraćajnih nesreća. Skupština je prihvatila i Izvještaj o realizaciji obaveza iz Strategije za izjednačavanje mogućnosti za osobe sa invaliditetom u Federaciji BiH za period 2011-2015. godina.

Resorni ministar, Nurđehan Šahinović tvrdi da se stanje popravlja i nada se nastavku pozitivnog trenda. Kasno popodne na razmatranju je bila i Informacija o stanju u oblasti zapošljavanja. Direktor kantonalne Službe za zapošljavanje, Marinko Kelavić naglašava da se u prva 3 mjeseca ove godine bilježi manji broj nezaposlenih. Prema njegovim riječima to je većim dijelom rezultat stvarnog zapošljavanja.U dnevnom redu skupštine bila je i

Informacija o kontroli koncesionih ugovora od 2003. do 2015. godine iz resora Ministarstva privrede. 

rtvze.ba

Podijelite članak

Zapratite 072info na Instagramu! 

KLIKNI OVDJE

Holler Box