Portal 072info

Zašto je farmer vratio 600 miliona dolara koje je pronašao u buretu

Hose Marijan Kartolos, šesdesetpetogodišnji farmer obrađujući zemlju pronašao je u buretu 600 miliona dolara.

Kako je dozvolu za rad na toj farmi dobio od kolumbijske države nije mogao da zadrži novac, koji je zapljenila kolumbijska vlada.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kolumbijska vlada osokoljena ovim otkrićem, uputila je javni poziv svim zemljoradnicima da što pažljivije okopavaju svoje njive jer vjeruju prema nekim informacijama da ovakvih plavih plastičnih buradi za kupus ima još u Kolumbiji.

Navodno, kako navodi sama vlada, ovakva burad pripadaju čuvenom Pablu Escobaru, kralju kokaina i jednom od najvećih mafijaša u svetskoj historiji. Još uvjek nije jasno šta će biti sa novcem, ali mnogi spekulišu da Hoseu neće biti dozvoljeno da zadrži novac, ali će novac najverovatnije ostati u Kolumbiji i bit će iskorišten za finansiranje socijalne i ekonomske programe koji pomažu onima u siromaštvu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Vjeruje se da će ova vest pokrenuti novu “zlatnu groznicu“, i da će ljudi ići po kolumbijskim selima sa eho sirenom i svom vrstom opreme za skeniranje tla, u potrazi za nekom od Escobarovih jama.

Hose je dobio nagradu od 3.000 dolara, kao i garanciju države da će dobiti subvenciju za posao proizvodnje palminog ulja. Komentari na društvenim mrežama variraju od šoka do oduševljenja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME
KRAJ REKLAME

Kako je mogao da preda toliki novac? Zašto si to prijavio, ludi čovječe? glasi jedan, dok drugi komentaror iskazuje bijes prema vladi: Kako ih nije sramota da daju čovjeku samo 3.000 dolara.

Podijelite članak
  • 8
    Shares
REKLAMA
KRAJ REKLAME
REKLAMA
KRAJ REKLAME