Zašto neki radnici moraju da trpe rad na dnevnicu?

Screenshot 8 18

Neko jednostavno mora!

Piše: Dražan Pejaković

„Prije nego što počnete suditi, dobro pročitajte riječi“.
Mnogo nas osuđuju druge zato što rade na dnevnicu, ne prijavljeni, na prijavu od četiri sata ( a rade puno radno vrijeme, neko i puno više), zato što trpe mobing raznog oblika, poslove koje dodatno rade (a za to nisu plaćeni).

Mnogi od nas sve gledaju to sa nekim prezirom i nekim stavom kao da to nije normalno.
Nije normalno da sebe čovjek toliko ponizi, ali neko jednostavno mora, mnogo je razloga; krediti, neimaština, nemogućnost pronalaska drugog posla, djeca gladna, režije, samo jedna osoba u domaćinstvu radi i još mnogo, mnogo stvari, e zbog takvih stvari onda čovjek mora da trpi i trpi i trpi i trpi…

Naš narod kroz Istoriju je naučio na sve i svašta, a šampioni smo u trpljenju stvari radi nekog „većeg“ dobra, ali onda dođe do tačke pucanja kada narod više neće da trpi, tada nastaje spektakl.

Mnogo osoba, pogotovo žena je suza i suza prolilo zato što ne vide izlaz, rade jer jednostavno moraju, neko uspije da se izvuče iz kandži robovlasničkog sistema, a neko i nije te sreće, mada i tome će jednog dana da dođe kraj.
Sistematski sedamdeset posto radne snage u našoj zemlji je toliko uništeno, toliko poniženo. Došli smo u fazu da nas socijalno ponižavaju, omalovažavaju i gledaju kao neke robove, njihove sluge.

Mada svakoj Tiraniji dođe kraj, prije ili poslije…
RECI DOSTA JE i ne dozvoli da budeš nečiji ROB, TI imaš svoje pravo.

Za više savjeta priključite se grupi koja brine o radnicima i njihovim pravima OVDJE

Web link za pravnu pomoć i savjetovanje