Zašto ovog ljeta treba birati planine i svjež zrak umjesto gužvi na plažama

Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Vjerovatno se svake godine pitate gdje otići na odmor te skoro uvijek birate sunčane obale i more. Malo je onih koji ljeti biraju planinu umjesto mora, a stranica Luckybansko donosi nekoliko razloga zašto i vi trebate pokušati isto. Mir i tišina. Ova dva pojma su prvo što vam pada na pamet kada pomislite na godišnji odmor, a to je upravo ono što ćete pronaći u planinskim prostranstvima. Zimi su planine pune skijaša, snowboardera i drugih sportista, ali se zato ljeti gužva smanjuje i tada uz pogled na zelena prostranstva možete odmoriti um i tijelo od gradske gužve.

Planine nude mnoštvo atrakcija. Prije svega, naravno, možete planinariti. Možete ih obilaziti motorima ili biciklima ili jednostavno možete organizovati roštilj i druženja na livadi. Vrlo je vjerovatno da planina na kojoj boravite sakriva vrela, potoke ili jezera koja možete obići i odmoriti uz opuštajuće zvuke vode. Ako odsjedate na planini koja je naseljenija, onda ćete u njenom centru pronaći mnoštvo aktivnosti koje obično nisu skupe.

Boravak na planini sa sobom donosi još nekoliko dobrobiti. U lokalnim prodavnicama možete kupiti domaće proizvode koji će uz zdrav planinski zrak biti pun pogodak za vaše zdravlje. Osim toga, uvijek možete sresti starije mještane koji će s vama rado podijeliti recepte za neka jela koja se često konzumiraju u planinama.

Svjež zrak će vam pomoći u liječenju zdravstvenih problema poput astme, problema sa sinusima i slično. Lagane šetnje, kvalitetni obroci, druženja i ugašeni telefoni pomoći će vam da napunite baterije za sve obaveze koje vas čekaju u narednom periodu.

Klix.ba

GODISNJICA
MARKETING