Zatvorenik koji se objesio u KPZ ostavio oproštajno pismo?

Objavljeno:

Zdravko Milanović (61) koji se objesio u pritvorskoj jedinici KPZ Banjaluka u vrijeme samoubistva bio je u ćeliji sa još dvojicom pritvorenika, pišu banjalučki mediji.

Prema informacijama portala “Srpska info“, osuđenik je čekao vrijeme da ostali pritvorenici utonu u san, a zatim je uzeo čaršaf i objesio se na poprečnu rešetku u ćeliji.

Kako je moguće da su rešetke u ćelijama postavljene na način da se pritvorenici mogu nesmetano objesiti, odgovor je koji će morati dati detaljna istraga u ovom slučaju, kako bi se utvrdilo da li je u banjalučkom zatvoru došlo do određenih propusta.

Milanović je nedavno pravosnažno osuđen na šest i po godina zatvora zbog pokušaja ubistva supruge koje se dogodilo u martu prošle godine u Čardačanima kod Laktaša.

Samoubistvo su zatvorskim stražarima prijavili pritvorenici koji su bili u ćeliji sa Milanovićem, a koji su beživotno tijelo primijetili nakon što su se probudili.

“Jedan pritvorenik ispričao je da je kobne noći oko 3.30 otišao do kupatila i da je tada vidio Milanovića da leži u svom krevetu. Vrijeme smrti Milanovića poklapa se sa ovom izjavom pritvorenika, jer je samoubistvo bilo poslije četiri časa ujutro. Beživotno tijelo su primjetili upravo pritvorenici koji su dijelili ćeliju sa Milanovićem”, ispričao je neimenovani izvor pomenutog portala.

Tokom uviđaja pronađeno je i oproštajno pismo koje je Milanović ostavio porodici.

H.D. | 072INFO
H.D. | 072INFO
Portal 072info.com najčitaniji je internet portal u Zeničko-dobojskom i Srednjobosanskom kantonu, ali i šire sa četiri miliona mjesečnih posjeta (garantuje Google Analytcs) i najpopularniji portal na društvenim mrežama gdje nas prati 200.000 ljudi!

Podijelite članak:

spot_img
spot_img
spot_img

Popularno

Još sličnih objava
VEZANO

ŠOK I NEVJERICA: Poginuli Kafedžić bio uposlenik SMŠ Žepče

Prava drama odvijala se danas u rijeci Bosni, u...

Nesreća na magistralnom putu, ima povrijeđenih

U sudaru dva vozila na magistralnom putu kod Pala,...

Žestok sudar: Audijem se zabio u stub za rasvjetu i skoro ga oborio

Saobraćajna nesreća se dogodila u Cazinu. Sudar je bio...

Merima je čula: “Mama, djevojka na mostu skida jaknu”. Onda je uslijedio herojski čin

Maloljetna djevojka sinoć, nešto prije 20 sati pala je...