Zavadili se bh. muzičari: Zašto Fahrudin Pecikoza i Tifa kleveću Dinu Merlina?!

Podijelite vijest

Dino Merlin novaAsocijacija kompozitora – muzičkih stvaralaca (AMUS) najoštrije osuđuje i odbacuje klevete i uvrede koje su dva člana Skupštine ovog Udruženja, Fahrudin Pecikoza i Mladen Vojičić, iznijeli u emisiji ‘Glam Blam’ NTV Hayat, emitiranoj u nedjelju 27. aprila, prema predsjedniku Skupštine Edinu Dervišhalidoviću, direktoru Stručne službe Mirzi Hajriću i uopšte radu AMUS-a, prenosi AgencijaNova.com.

Ovim povodom Upravni odbor AMUS-a ističe da je posljednju legalnu Skupštinu Udruženja, održanu 24. 04 .2014., napustilo samo tri člana Skupštine, jer je Fahrudin Pecikoza spriječen u direktnom ometanju i narušavanju rada ovog najvišeg organa upravljanja.

Bitno je naglasiti da je u radu posljednje Skupštine učestvovalo 40 priznatih i eminentnih članova, autora iz cijele Bosne i Hercegovine, koji su ovom prilikom izglasali nove sazive svih organa upravljanja AMUS-a. Za predsjednika Skupštine AMUS-a jednoglasno je izabran Edin Dervišhalidović.

Ponovnim izborom Dervišhalidovića za predsjednika, članstvo Skupštine je neupitno iskazalo svoju podršku i povjerenje za njegov dosadašnji rad. Vulgarno klevetanje, nasumične optužbe i ulični jezik kojim je Fahrudin Pecikoza, u gore pomenutoj emisiji, izvrijeđao legalno izabranog predsjednika Skupštine i direktora Stručne službe, dovoljno govore o ličnim motivima, interesima i djelovanju Pecikoze na rušenju ugleda i rada AMUS-a.

Pored činjenice da ovaj autor upravo u AMUS-u ostvaruje sva svoja prava, potrebno je istaći da se on zbog svojih ranijih nasumičnih napada u više navrata izvinjavao Udruženju, o čemu postoje pisani dokazi.

Suprotno iznesenim klevetama Pecikoze o netransparentnosti rada AMUS-a, Stručne službe i Upravnog odbora, na prošloj Skupštini razmatrani su i usvojeni Izvještaj o radu za 2013. godinu, s pozitivnim mišljenjem nezavisne revizorske kuće, Plan rada za 2014. godinu i novi Statut Udruženja. Ove činjenice potvrđuju da AMUS, koji u ovom trenutku broji više od 500 članova, zajedno sa svojim organima upravljanja, djeluje u skladu s profesionalnim i zakonskim standardima, a ne kao društvo jednog lica, što je još jedna u nizu sramotnih optužbi iznesenih u emisiji ‘Glam Blam’.

Zanimljivo je da se Pecikozi u ovom nezapamćenom medijskom ispadu prema legalnom Udruženju bh. autora pridružio Ahmed Švrakić, direktor Hayat Production, koji nije član AMUS-a, pa samim tim nema nikakvu ulogu u odlučivanju i radu Skupštine Udruženja. Osim što su neovlašteno pokušali ući u prostorije gdje se održavala Skupština, novinari emisije ‘Glam Blam’ nisu tražili izjave niti jednog od grubo oklevetanih predstavnika AMUS-a, niti ostalih članova Skupštine, čime su prekršili osnovno medijsko pravilo fer i objektivnog izvještavanja i prava na odgovor, te direktno onemogućili javnost u objektivnom informiranju o ovoj temi. U cilju zaštite ugleda i imena Udruženja,

Upravni odbor će razmotriti posljedice ovih medijskih ispada, te preduzeti potrebne mjere u skladu sa Zakonom i Statutom Udruženja, saopćeno je iz AMUS-a.

DEPO PORTAL