Zavirite u dvorac vrijedan 270 miliona dolara u vlasništvu novog gazde Newcastlea

02b6fb58f462b7be1903fc9c4b1be936 jpg pagespeed ce q2R YXig27
Pridruži se Viber grupi 072info, do najvažnijih vijesti samo jednim klikom: KLIKNI OVDJE
MARKETING
Dozvoljeno preuzimanje dijela teksta uz obavezno navođenje i linkanje izvora odnosno da se kompletan tekst može pročitati na portalu “072info”.

Javni investicioni fond iz Saudijske Arabije (PIF) na čijem čelu se nalati princ Mohammad bin Salman ovih je dana finalizirao kupovinu 80 posto dionica Newcastlea za koje je isplatio 350 miliona eura.

Bogati princ je za kupovinu kluba izdvojio samo 80 miliona eura više nego što je 2015. godine platio za dvorac u blizini Versaillesa.

No, i to je za njega tek kap u moru. Prema određenim podacima njegovo bogatstvo procjenjuje se na nevjerovatnih 377 milijardi eura!

– Dvorac Louis XIV. koji je završen 2011. građen je u stilu francuskih dvoraca iz 17. stoljeća, a cijelo imanje se proteže na skoro 5.000 kvadratnih metara. U i oko “najskuplje kuće na svijetu” možete vidjeti što god možete zamisliti. Doslovno – piše 24sata.hr.

Dvorac posjeduje vinski podrum s više od 3.000 boca, vanjski i unutrašnji bazen, jedan poseban s velikim ribama, noćni klub, sobu za meditaciju i odmor, kino, teren za squash, sobu u akvariju… Nije potrebno ni reći da je unutrašnjost ukrašena skupocjenim umjetninama, da je svaki djelić dvorca pokriven tehnologijom kojom se upravlja preko mobitela.

Luksuzno uređenih spavaćih soba ima ni više ni manje nego deset, u dvorcu se nalazi oslikana kupola, biblioteka, ogromna dvoranu za bal i ostale svečanosti.

Ipak, ovaj fantastični dvoran nije najskuplja nekretnina koju posjeduje saudijski princ. On je 2015. godine za 530 miliona eura od ruskog tajkuna kupio 130-metarsku jahtu.

Za kraj vrijedi spomenuti i to da je Bin Salman vlasnik originalnog prijmjerka Da Vincijevog “Salvatora Mundija” koji vrijedi 400 miliona eura!

GODISNJICA
MARKETING