Portal 072info

Završen teniski turnir

tenis

Tenis klub Čelik bio je 7. do 10. septembra domaćin teniskog turnira za juniore/ke do 14 godina iz kalendara Teniskog Saveza BIH, turnira koji se boduje za NIKE JUNIOR TOUR.

Učestvovalo je oko 50 igrača iz 15 -ak klubova BiH. U muškom polufinalu igrala su dvojica zeničkih tenisera:Mirza Čabro iz tenis kluba Winer poražen je od Kerima Subašića iz zeničke Mladosti sa 2:6 i 1:6.

U drugom polufinalnom paru Andrej Grubišić iz Mostara bio je bolji od Morisa Ahmetaševića iz Doboja sa 6:4 i 6:2. U finalnom meču Andrej Grubišić savladao je sa 2:0 Kerima Subašića. Bilo je 7:5 i 6:2.Kod juniorki u polufinalu tuzlanka Nefisa Berberovic bila je uspješnija od zeničanke Kanite Isaković iz Čelika sa 6:3 i 6:.4. Još jedna Tuzlanka, Adela Joldić na putu do finala zaustavila je Aminu Bajramović iz ČelikA sa 7:5 i 6:0.

Finale u konkurenciji juniorki odigrano je u Tuzli. Adela Joldić je do prvog mjesta stigla pobjedom od 6:2 / 6:2 nad svojom sugrađankom Nefisom Berberović. U kategoriji parova u finalu par Čabro/Grubišic savladao je par Subasić/Mujanović 6:0 i 6:2. Kod juniorki titulu najboljih izborile su tuzlankeBerberović/Mujacić protiv zeničanki Isaković/Bajramović. Bilo je 7:5/ 6:2.

Podijelite članak