Zbog misteriozne bolesti se za pola godine udebljala 51 kilogram

Vizažistica Laura Pell iz Kingsthorpea prije samo pola godine imala je 57 kilograma, ali danas ima čak 108 kilograma.

Naime, Pell je prije šest mjeseci oboljela od misteriozne bolesti zbog koje je njeno tijelo počelo zadržavati tekućinu, te sada nalikuje “ljudskom balonu”, prenosi Daily Mail.

Pell, koja svoj život opisuje kao pakao, strahuje od toga da se uskoro neće moći samostalno kretati.

U prosjeku je dosad dobijala nešto više od šest kilograma mjesečno zbog čega je stalno primorana kupovati novu odjeću, a osim toga dala je i otkaz na poslu, piše “Source“:

Pell je dosad radila kao vizažistica na vjenčanjima, ali zbog svoje veličine i otežanog kretanja tim poslom se više nije mogla baviti.

“Živim  u apsolutnoj agoniji i svaki korak je pravo mučenje za mene. Posljednjih šest mjeseci živim u paklu bez ikakve kvalitete života”, objasnila je Pell i dodala:

“Kad si debeo koža bi ti trebala biti mlohava, ali moja je koža je čvrsta. Jedem mnogo manje nego kad sam imala 57 kilograma, pa ipak i dalje izgledam poput vodenog kreveta, puna sam tekućine koja se vidi i na mojoj koži”.

Zbog tajanstvenog zdravstvenog problema pati od visokog krvnog pritiska, nepravilnog rada srca, a njeno tijelo nenormalno zadržava tekućinu.

Iako uzima nekoliko lijekova zbog zadržavanja tekućine, njeno stanje se nije poboljšalo te doktori još nisu uspjeli dijagnosticirati od čega boluje.

“Kada pokušam vježbati srce mi napravi oko 180 otkucaja u minuti”, objasnila je Pell o kojoj brinu majka i momak.

“Imam 34 godine, a osjećam se kao da imam 90 godina. Trošim cijelo bogatstvo na novu odjeću i ne vidim kraj svom problemu. Doktori moj slučaj nazivaju kompliciranim”, izjavila je 34-godišnjakinja koju više ni sama nije sigurna na koliko je pregleda dosad bila.

cafe.ba